Foreningens medlemsmøter/fester

I de første årene etter 1950, hadde ikke forbundet noe fast til holdssted. Medlemsmøtene ble holdt å ulike steder i Oslo: Håndverkeren, Grotten og Oslo Militære Samfund. Lokalitetene i Garden var små, og befalsmessa var den som var best egnet, men den lå inne i leiren mellom 3. og 4. kompani.

Etter hvert kom spørsmålet opp: Hvorfor ikke fester med ledsager? Dette skapte den store diskusjonen. Det var stor uenighet i foreningen om man skulle tillate det, men tilslutt ble det arrangert julebord i den gamle befalsmessa med ektefeller. Her fikk man servert julemat i tradisjonsrike former, og det smakte godt. Gardister både serverte og spilte. Ingen tok notis av det. Alt var så mye enklere før. Gardistene hadde også den
gang svart paradebukse, hvit skjorte og svart sløyfe. Julebordene ble mer og mer populære, og det ble satt stopp ved 130 personer. Den gamle befalsmessa i Garden var et flott messe. Det var innredet en storstue, som gikk under navnet Rødsalen, etter veggenes dype karmosinrøde farge. Og med en koselig peis og bar, selvfølgelig.

Medlemsmøtene ble holdt på mange steder. Det lokalet som egnet seg best, var Oslo Militære Samfund. Her var nok de fleste medlemsmøtene. Møtene var gjerne med et foredrag, enten av militær karakter, eller som en reiseskildring. Det siste var meget populært.

Noen møter ble også holdt i Kinosalen. Vi hadde kinosal i den gamle leiren, hvor Velferden sørget for at det var kinoforestilling hver dag, 7 dager i uken. Kinosalen var stor, så vi måtte være en del medlemmer for å fylle salen.

 

Les om de ulike historietemaene: