60 års JUBILEUMSFEST Oslo Gardistforening

Innholdet er 14 år gammelt. Vennligst les dette med hensyn til alderen, samt at informasjonen kan være utdatert.

16. februar rundet Oslo Gardistforening (OGF) 60 år. Dette ble markert med stor fest 19.februar.

Oslo Gardistforening (OGF) fylte 60 år 16. februar.
Det var ingen feiring på selve dagen, men 19. februar kom 5 dansker fra Garderforeningen i København. Disse ble vel tatt imot, takket være HM Kongens Garde.


Gjestene ble kjørt rundt i Oslo, fikk se vaktavløsningen på Slottet, orientering om Bygning 4 på Akershus, alt vel guidet av adjutanten, fenrik Steffen Kystad. Det ble også tid til et besøk på Forsvarsmuseet.


Senere på fredagskvelden, ble våre danske gjester invitert hjem til Trond A. Svensson, hvor de ble traktert med norsk hjemmelaget mat. Et meget hyggelig selskap.
Lørdag startet dagen med å besøke samtlige vaktsteder, hvor OGF delte ut ”kringle” til vaktgardistene, samtidig som vi fortalte om veteranbevegelsen. Vi besøkte Slottet, Akershus, Skaugum og leiren. Senere på dagen la styrelederen og nestlederen ned en blomsteroppsats på minnestatuen Gardisten.


Kl. 1830 samlet det seg i befalsmessa i Garden ca. 100 gardister og gardiner fra fjern og nær. Vi hadde besøk av representanter fra nesten alle gardistforeningene, samt fra Garderforeningen i København. Tidligere Gardesjef, brigader Leif Schanche, presidenten i NGF, general Sverre Øverland, nåværende Gardesjef ob.lt. Søbstad og Grete Bjørnstad, enken etter vår alles Ola, var tilstede. Vi hadde fått samlet de vi ønsket.


Maten var upåklagelig, vinen gled lett ned i strupen, og det hele smakte himmelsk. OGF hadde gjort en liten vri på serverings-personalet, da vi hadde organisert et lite sangkor på 17 mann til både å servere og underholde. Meget vellykket.
Under middagen ble det holdt en rekke taler, og alle talerne avsluttet med å gi en gave. Styrelederen i OGF hadde tidligere gitt uttrykk for at det var penger som var gaveønske. Ikke fordi OGF trenger penger til drift, men OGF vil etablere ett KRINGLEFOND.
Senere på kvelden ble det servert både kaffe og kake, en kake som hadde bilde av forsiden på både invitasjon og menyen. Bildet viser mansjettene på paradejakken.
Egil Nilsen, formann OGF