Kjenner du denne statuetten?

Innholdet er 14 år gammelt. Vennligst les dette med hensyn til alderen, samt at informasjonen kan være utdatert.

Vår kjære venn i Danmark, Peter Horsten, har henvendt seg til oss i NGF og lurer på om du vet noe om denne statuetten ?

I midten av april fikk vi en mail fra Peter Horsten i København. Han hadde kommet over en statuett av en Gardist. Som de vi er vant til å se er også denne i bronse, men som man ser, motivet er et helt annet enn på de statuettene vi vanligvis deler ut. Statuetten er altså i bronse, og den er 19 cm høy. Motivet er altså en norsk gardist av litt eldre årgang. Både Peter og andre innen veteranvirksomheten har spurt rundt om denne statuetten, men ingen kan gi noe fullgodt svar på hva den er et motiv av eller i hvilken sammenheng den er blitt laget, eller hva den egentlig er blitt brukt til. Selv Nils Egelien ble svar skyldig, da han fikk seg forelagt saken. Så nå er det opp til deg kjære leser: VET DU NOE OM DENNE STATUETTEN SOM ER AVBILDET UNDER ? I så fall gi oss beskjed snarest mulig. Vi venter i spenning!

Forrige Oppland Gardistforenings årsmøte