Inntrykk Fra Gardeoppstillingen i anledning HMKG’S stiftelsesdag.

Innholdet er 13 år gammelt. Vennligst les dette med hensyn til alderen, samt at informasjonen kan være utdatert.

01.11.1856 ble Den Norske Garde opprettet i Stockholm. 01.11.2010 feiret derfor avdelingen 154 år. Vår mann Ernst Rolf Asplund har samlet noen inntrykk fra dagen i tekst og bilder.

______________________________

Tekst og foto Ernst Rolf Asplund.
______________________________

Det er mandag 1. november 2010. HMKG feirer i dag 154 år. Derfor sier vi til hverandre ”Gratulerer med dagen”. Det er på mange måter en vanlig november dag. Litt surt. Men etter hvert kommer det sol. Gardistene i parade med fanevakt i front venter spent på sin Gardesjef oberstløytnant Søbstad. Musikk og signalkorps er på plass. Så ankommer Gardesjef med sin adjutant med de nødvendige skritt bak. Det hele er i gang. HMKG stiller klar til parade. Gardesjefen overtar. Gardesjefens inspeksjon skjer med faste og raske skritt. Vi fornemmer at gardesjefen gleder seg til å inspisere sin garde. Fordi han er stolt av sin garde. Publikum er gardeveteraner, inviterte gjester, foreldre, naboer av Garden og barn fra en barnehage som følger spent med hele tiden. Major Meland holder som vanlig styr på gardeveteranene og inviterte gjester. Og visepresident i Norges Gardistforbund Nils S. Egelien er også som vanlig på plass. Musikk og signalkorps stiller i grønt, men det er vel ikke lenge til de stiller i parade. De har kun vært inne i en kort periode, men allerede nå er det godlyd og høre. Kjente og kjære marsjer låter som seg hør og bør. Gardepresten holdt en inspirerende tale til gardistene over temaet:» Å bære hverandres byrder». Han nevnte også gardeveteranene i Norges Gardistforbund. Det satte vi stor pris på. Det ble også utdelt en fortjent gardemedalje. Gardens egen kirkeklokke var også i bruk denne dagen. Kirkeklokken er gitt av gardistveteraner. Gardesjefen tok seg tid til å hilse på alle gardeveteraner og inviterte gjester etter oppstillingen på ”VIP plass”. Kjempebra. Så var gardeoppstillingen over. Flott gjennomført.

Deretter ble det lunsj i mannskapsmessa for alle, fordi det er nødvendig ombygging i befalsmessa. Gardesjef og hans gjester satt i et mindre tilstøtende rom til den store salen i mannskapsmessa. Presidenten i Norges Gardistforbund Sverre Øverland gratulerte Garden med dagen og en vel gjennomført gardeoppstilling og hilste Garden og Gardesjef på vegne av veteranene. Etter en meget god lunsj var det et orienteringsmøte i kantina for Norges Gardistforbunds fremmøtte formenn og deres representanter. Orienteringen ble ledet av Nils S. Egelien. Han hadde som vanlig mye spennende på gang. Enda en minnerik dag var over.

Forrige Så seiler vi på Mjøsa