NGFs 50 års jubileum.

Innholdet er 12 år gammelt. Vennligst les dette med hensyn til alderen, samt at informasjonen kan være utdatert.

6. juni 2013 fyller NGF 50 år. Så da er det bare å komme igang å forberede jubileet. Og det var det de gjorde, herrene som samlet seg i Befalsmesssens 2. etasje, lørdag 14. januar 2012.

__________________________________________________________________________________________
TEKST OG FOTO: JAN-ERIK SKJEGGERUD
__________________________________________________________________________________________

F.v: Egil Nilsen, Kjell Pedersen, President Anders Bredesen, Poul Breitenstein, og Hans-Erik HaugeDe som samlet seg var President i NGF, Anders Bredesen, Sekretær i NGF, Kjell Pedersen, Leder i Oslo og Akershus Gardistforening, Egil Nilsen, Webmaster i NGF, Jan-Erik Skjeggerud og styremedlem i Buskerud Gardistfrening Hans-Erik Hauge. I tillegg var Poul Breitenstein, fra De Danske Garderforeninger invitert opp fra Danmark som konsulent. Poul var nemmelig med å arrangere Livgardens 350 års jubileum, hvor det på det meste var 9000 mennesker samlet til middag, samtidig. Så en bedre konsulent til vårt jubileet skal man lete lenge etter.
Etter en lunch i mannskapsmessen, samlet komiteen seg i befalsmessens 2. etage. Her ble det diskutert og drodlet om alt fra priser, via hva arrangementet skal inneholde, hvordan det skal promoteres, til hvor det egentlig skal være. Det som nå er klart er at festen vil gå av stabelen på samme dag som Kongens Inspeksjon i 2013. Nærmere informasjon om priser, eksakt dato og opplegg vil komme både i «Gardisten» og her på nettet, etterhvert som den foreligger.
Etter en workshop på nærmere 4 effektive timer, var mange løse tråder faktisk festet. Poul hadde kommet med mange fin og ikke minst konstruktive innspill og kommentarer på hva vi burde konsentrere oss om og ha fokus på i den videre prossen mot selve arrangemenet.


Sekretær i NGF, Kjell Pedersen overrekker Poul Breitenstein det nye NGF slipset.

Etter selve workshopen inviterte Presidenten til sosial samvær hjemme hos han. Samværet ble startet med at komiteen og Poul tok turen bort på Ullern Kirkegård, hvor de la ned blomster på graven til tidligere President og stifter av NGF, Ola Bjørnstad. Etterpå var det tid for mange gode historier og erfaringer rundt et bord dekket med mye utsøkt mat. Det ble også tid til gaveoverekkelser fra NGF til vår danske konsulent. Han fikk både slips og krus.
Tusen takk til Poul Breitenstein, som lot Dronningens 40 års jubileum som regent være og heller tok turen til Oslo for å få oss i gang med jubileumsarrangementet. Takk også til Presidenten med frue, som åpnet sitt hjem for et flott sosialt samvær over landegrensene og mellom gode Gardister. Tusen takk.


Poul Breitenstein med årets gavekrus til jule og nyttårsvaktene i HMKG, som også han nå er den stolte innehaver av.

Forrige Invitasjon til Lars Fronths pokalskyting