Sammenslåing av Hedmark og Oppland Gardistforening

Innholdet er 11 år gammelt. Vennligst les dette med hensyn til alderen, samt at informasjonen kan være utdatert.

På begge sider av Mjøsa har gardeveteraner sett over til hverandre og altid ment at de man ser over på, er på gærne sia. Men nå er dette snart slutt. 21. april forlater to foreninger NGF, for å bli til en.

Innlandet har altid vært delt av Mjøsa. På den ene siden ligger Hedmark, med Hamar og Elverum og på den andre Oppland med Gjøvik og Raufoss. Og hvor enn du beveger deg i disse to fylkene ser beboerene mot Mjøsa og mener at de som befinner seg på den andre siden av denne Norges største innsjø, selvsagt befinner seg på «gærne sia». På hver side av innsjøen har NGF vært godt representert ved at både Oppland og Hedemark har hatt sin Gardistforening. Dette har fungert på en forbilledlig måte, men ettersom årene har gått har man sett at et samarbeid kunne vært ennå mere fruktbart, enn å bare drive for seg selv. 21. april blir dette samarbeidet formalisert i og med at man nå velger å fusjonere de to foreningene til en. Nå blir hele innladet nedslagsfelt for den nye Gardistforeningen. For å unngå disputt om hva som vil være det rette stedet for fusjonen, går turen nordover til der  Mjøsa har sitt utspring, nærmere bestemt Lillehammer. Valget av denne byen kan jo også ha noe med at tattooen Lillehammer-reveljen, med 3. Gardekompni på plass, også avholdes denne kvelden. Etter fusjonsmøtetet, og tattoo er det tid for fusjoneringsfest på Birkebeineren hotell. Fullt program for hele festdagen finner du her…  [DØD LENKE]

Så da er det bare å konstantere at to foreninger forlater NGF om ettermiddagen 21. april, for så å komme tilbake som en stor og slagkraftig forening etter møtet på Lillehammer. Til slutt var det dette med hva som er den «rette sia» da…. vel etter 21. april er ikke det noe spørsmål i Gardistsammenheng lenger. Da er begge sider den «rette sia tå Mjøsa…..»  uansett hvilken side du befinner deg på.

Forrige Skikk og bruk for bruken av det Norske flagg.