Nils Egelien fyller 80 år

Innholdet er 11 år gammelt. Vennligst les dette med hensyn til alderen, samt at informasjonen kan være utdatert.

23. januar fylte Nils S. Egelien 80 år. Ham forventet besøk for en hyggelig feiring hjemme. Men nærmest som vanlig sørget gode Gardevenner for at ikke alt gikk i henhold til planen.

Mc Nils, Mr Garden, Visepresident… kjært barn har mange navn som kjent. 23 januar rundet vår egen Nils 80 år, eller 4 x 20 som han ble presentert som. I godt samarbeid med nærmeste familie klarte vi elegant å overraske Nils på selve dagen. Han forventet besøk hjemme, og foretok et betydelig ryddetokt. Marit satt og humret stille, for dagen gikk og ingen kom…. før han overraskende ble hentet av familien og brakt til et flott middagsselskap på Værtshuset på Bærums Verk. Nils hadde akkurat fortært desserten i kjent stil, da det med ett kom taktfast tramp i trappen inn til rommet. Inn kom en liten tropp drill og signal fra Norges Gardeveteraners Drillkontingent. Det ble presentert gevær og fanfaren gjallet i Værtshuset, og inn steg Gardesjefen tett fulgt av Presidenten og Formannen i Oslo og Akershus Gardistforening. DA måtte lommetørklet opp et lite øyeblikk, før Nils hentet seg inn igjen. Velfortjente godord og hilsener ble frembrakt, og gaver overrakt. Fra sine veteranvenner mottok Nils en sovepose som tåler 26 kalde, og av Garden fikk han en egen vinterlue med Garde-G på. Vi kjenner vel få 80-åringer som har fått slike gaver, og endatil kommer til å bruke de aktivt. En riktig sprek 80-årsjubilant fikk besøk, men ikke slik han hadde trodd. For dette er eksemplet på en gang gardist, alltid gardist.
Forrige Forsvarsministeren på besøk hos HMKG