Skikk og bruk av det norske flagg

Innholdet er 10 år gammelt. Vennligst les dette med hensyn til alderen, samt at informasjonen kan være utdatert.

I forbindelse med feiringen av 200 års dagen for den norske grunnnloven, er det kommet opp et kunstverk i Torggata i Oslo. Kunstverket går ut på å fremstille det Norske flagget på over 70 forskjellige måter. Alle sammen uten de rette proporsjoner eller former. Dette har ført til massiv kritikk.

Norges Gardistforbund ble klar over saken og alvoret i den, ved at NRK Østlandssendingen tok kontakt for en kommentar. Dette etter at de, gjennom forskjellige kilder, hadde blitt gjort oppmerksom på at vi har utarbeidet og samlet retningslinjer for bruk av flagget i et lite elektronisk hefte, som du finner her på sidene. Vår president, Anders Bredesen, kommenterte det fremlagte billedmaterialet, fra dette såkalte kunstverket, med at dette var en uhørt bruk av flagget, som ikke hører noe sted hjemme. NGF får støtte av både LO og den menige mann i gata, i dette synet. Hele reportasjen fra Østlandssendingen, med video, bilder og kommentarer fra både kunstnere og kritikere finner du her. Hvordan flagget SKAL brukes og respekteres, finner du i vår lille rettledning her. Så i forkant av nasjonaldagen, som står foran oss, bør kanskje hver og en av oss ta en titt i dette heftet og sørge for en korrekt bruk av flagget på den store dagen, som et tilsvar på denne mer kunstneriske bruken av det, som Oslo altså opplever i disse dager.

Jan-Erik Skjeggerud
WEBredaktør

Forrige Lillehammerreveljen 2014