Agder Gardistforening

Innholdet er 9 år gammelt. Vennligst les dette med hensyn til alderen, samt at informasjonen kan være utdatert.

Agder Gardistforening. Hva er så det? Har vi noe på Sørlandet? JA det har vi nå. Torsdag 12. juni dro både presidenten og visepresidenten til Kristiansand, hvor vi hadde det mål å etablere en ny gardistforening, og det fikk vi til. Navnet ble AGDER Gardistforening.

Vi hadde fått lokaler på gamle Gimlemoen leir, den gamle offisersmessa og her møtte det 12 forventningsfulle veteraner og i tillegg hadde vi navn på fem personer som var forhindret fra å møte. Vi var fornøyd.Etter en rask gjennomgang av hva en veteranforening fra Garden kan arbeide med,var det spørsmål om det var grobunn for en forening på Sørlandet. Fem mannmeldte seg ganske raskt til å ta et ansvar for å bringe denne ideen videre og vi besluttet å etablere foreningen.

Alle de fremmøtte melte seg inn i den nye foreningen. Nå måtte vi diskutere hva vi skulle satse på og det ble diskutert flere løsninger.En ting er sikkert: I den gamle offisersmessa på Gimlemoen er det allerede et møtested for 8 – 10 andre veteranforeninger og vi ble ønsket velkommen til å etablere oss der. Meget bra. Vi burde også «finne» et samlingspunkt utenommessa og det ble diskutert det minnesmerket som nå blir reist i Arendal. Det kan den nye foreningen ta vedlikeholds-ansvaret for.

Derved er en ny forening stiftet, det er mange år siden sist. Vi har fått noen flere medlemmer og nå må vi satse videre. Neste sted er Trondheim, deretter Møre og så kommer Stavanger og Bergen. Vi håper at NGF innen neste jubileum i 2023 skal ha 2 500 medlemmer. Vår avtrappede gardesjef Øie har allerede invitert seg selv til første medlemsmøte i Agder GF.

Forrige Skikk og bruk av det norske flagg