Årsmøte i Hedmark og Oppland Gardistforening

Innholdet er 9 år gammelt. Vennligst les dette med hensyn til alderen, samt at informasjonen kan være utdatert.

Lørdag 18. april avholdt HOPGF sitt årsamøte på det nye Prøysensenteret. De har etterhvert begynt å kombinere årsmøtet med andre mer kulturelle arrangementer, så som Lillehammer reveljen, «en aquevisitt» på Løten ifjor, og i år altså det nye Prøysensenteret. Og webredaksjonen hengte seg på…..

Vi ankom Prestvægen litt før halv fire. Møtet skulle ikke starte før klokken seksten, slik at vi fikk tid å gå litt rundt og se oss omkring, her i Prøysens rike. Dessverre var selve Prøysenstua lukket og låst, så etter å ha tittet innom der, satte vi nesa mot det nye senteret som ligger så pent der i skogen. Her inne traff vi bekjente fra Hedmark og Oppland og deres bedre halvdeler.


Lukket og låst hos`n Alf. Neste gang skal vi varsle på forhånd at vi kommer.

Klokken seksten ble selve årsmøtet satt i kinosalen på senteret. Mens veteranene forhandlet om hvordan HOPGF skulle drives, så tok fruene seg en tur rundt i utstillingen på senteret, og ellers hadde sosialt samvær, i påvente av at de harde forhandlingene skulle bli ferdige. I kinosalen ble årsberetning, regnskap, revisors beretning, arbeidsplan, budsjett, fastsettelse av kontingent og valg gjort unna på under 40 minutter. Det var vel et av de raskere årsmøte forhandlingene vi har overvært.Deltagere på Årsmøtet, klar for årets gjenomgang av «de faste postene».

Etter at forhandlingene var ferdigstilt, ble deltagerne på årsmøtet gjenforent med sine bedre halvdeler og det var klart for årets kulturelle innslag. Men først var det tid for mat. Høye og særdeles smakfulle smørbrød kom på bordet. Det var leverpostei, fiskepate og egg med majones som stod på menyen. Etter at de fleste hadde fått gjort unna maten, var det tid for kultur. Hanne,Roger og Kristine hadde satt asmmen et program av mere ukjente Prøysentekster, som de ville vise frem. I løpet av 45 minutter ga de oss en reise gjennom Prøysens liv gjennom ord og toner. At de brukte mer ukjente tekster, satte en spiss på det hele mente de fleste vi snakket med etter konserten. Vi tok en prat med de tre og de kunne da fortelle at dette var en urpremiere på en ny forestilling de hadde laget og som de ønsket å teste på oss. Og testen , den stod til laud.


Etter at konserten var over og maten fortært, ble de også litt tid til å se på utstillingen for de av oss som ikke hadde gjort dette enda. Handling ble det også tid til. Etter to timer var det på tide å takke for oss. Dette ble en særdeles hyggelig ettermiddag på Ringsaker. Takk til Prøysensenteret for å ha vist oss nye sider og ikke minst til HOPGF, for at vi fikk lov til å være med. VI blir gjerne med igjen, en annen gang.

Forrige NGF markerer 75 års minnet for krigsutbruddet