Hedret 75 år etter

Innholdet er 9 år gammelt. Vennligst les dette med hensyn til alderen, samt at informasjonen kan være utdatert.

Både 10. april og 21 april markerte HOPGF krigsutbruddet for 75 år siden, henholdsvis på Midtskogen, Strandlykkja, og Smestadsvingen på Lundehøgda.

HOPGF har også i år, tradisjonen tro, markert utbruddet av 2. verdenskrig i Norge, og den heltmodige innsatsen som Garden og andre soldater stod for, ved å sinke tyskerne såpass mye, at kongehus og regjering unnslapp. Den 10. april ble kampene på Midtskogen og Strandlykkja minnet. Den 21. april var det det markeringen på Lundehøgda, nærmere bestemt i Smestadsvingen som stod for tur. Gardesjefen talte, tilstede var både HMKGs 3. Gardekompani, tidligere forsvarssjef Harald Sunde, Moelven skolekorps, og en 200 – 300 andre. Gode kolleger i Hamar Arbeiderblad skildrer arrangementet slik: http://www.h-a.no/nyheter/hedret-75-aar-etter
Forrige Årsmøte i Hedmark og Oppland Gardistforening