OAGF ved Mälarens berdd

Innholdet er 7 år gammelt. Vennligst les dette med hensyn til alderen, samt at informasjonen kan være utdatert.

Fredag 20. mai 2016 satte Stocholmstoget avsted med glade gardeveteraner ombord. OAGF skulle på besøk til sine nye venner i Sverige.

OAGF ved Mälarens bredd

TEKST: JAN-ERIK SKJEGGERUD

FOTO: ERIK LEINAAS

Oslo og Akershus Gardistforening har, som sikkert de fleste vet om, et veldig godt forhold til Garderforeningen i København. Men hva med Stockholm? Vel her er det NGF som har tatt seg av kontakten med det som heter Sveagardesföreningen. Dette fordi denne foreningen også fungerer som forbund. Men da deres Ordförande Leif Ölmeborg var på besøk i Norge sist, kom han i snakk med Hans Erik Grimsrud, formann i OAGF. Sammen ble de enige om at det var på tide at også OAGF utviklet kontaktene over svenskegrensa.
Derfor ble styret i OAGF, med følge samt Presidenten i NGF invitert over på foreningens 90 års dag. Til slutt bestod den Norske delegasjonen av 8 Gardister og 4 Gardiner.

Fredag 20. mai gikk turen til Stockholm med tog. Vel fremme ble kvelden benyttet til en tur i Gamla Staden og en bedre middag for hele følget. Lørdag morgen ble man hentet av Leif Ölmeborg for en tur rundt i Stockholm. På veien ble Norra Kasern, Furir Styrvolds grav og Högvaktsavløsningen avlagt et besøk. Ved vaktavløsningen på Slottet, ble det også tid til en liten mottagelse hos befalet. Etter å ha vært en kjapp tur på hotellet og skiftet, var man igjen på veien. Denne gangen var det Sveagardesföreningens 90 års jubileumsmiddag på Kungsängen som stod for tur. Gjennom ett hyggelig måltid med noen taler og gaveoverrekkelser, samt sosialt samvær ble båndene mellom Stockholm og Oslo bundet og forsterket. Så god ble stemningen at neste år er hele OAGF ønsket hjertelig velkommen tilbake. Søndagen gikk med til å titte seg litt mere rundt, før man igjen satte seg på toget, denne gangen retning hjem. Vi gleder oss allerede til årets tur, som går av stabelen 25. mai – 28. mai. Du blir vel med?

Forrige Lars Fronths pokalskyting høsten 2016