Besøk fra Stockholm

Innholdet er 5 år gammelt. Vennligst les dette med hensyn til alderen, samt at informasjonen kan være utdatert.

Torsdag den 10.mai ankommer en delegasjon fra Livgardets Kamereatförening Oslo. Dette er som en gjenvisitt til OAGFs tur til Stockholm i fjor.

Svenskene kommer!Neida, ta det med ro. De svenskene som ankommer Oslo torsdag den 10. mai om kvelden er nok langt fredligere enn det Karl XII var, når han prøvde å annektere Norge, for noen hundre år siden. Denne gang er det Ordförande Leif Ölmeborg i Livgardets Kameratförening som tar turen over grensen og det sammen med ca 14 andre veteraner og følge. OAGF har de siste årene ikke bare pleid kontaktene sydover til Dronningens by, men også begynt å pleie kontaktene østover mot Mälarens bredd.

Forskjellen på Danmark og Sverige er, som vi har nevnt tidligere, at mens man i Danmark har ett overordnet forbund med mange lokalforeninger, slik som i Norge, så har mann i Sverige bare en eneste, landsdekkende, forening for veteraner fra Livgarden. Tidligere var det opp til tre forskjellige foreninger for veteranene, men etter å ha snakket sammen over lang tid, fant man ut at en større forening, var bedre enn tre mindre. Derved så Livgardets Kameratförening dagens lys.

Det er denne foreningen som nå OAGF har kontakt med, og som altså ankommer Oslo for en langhelg torsdag den 10. mai om kvelden. Men ferie blir det ikke. I løpet av fredagen  skal gjestene få se og oppleve Gardeleiren, kransenedleggelse på «Gardisten», Lunch i mannskapsmessa, Vaktavløsning på Slottet,  samt omvisning på Akershus festning og Slott, og Forsvarsmuseet. Lørdag står båttur på Oslofjorden, omvisning på Oscarsborg, lunch på Havnekroa på Oscarsborg, båtur til Drøbak og retur Oslo på programmet. På lørdag kveld inviteres det så til festmiddag i Befalsmesssa på Huseby. Søndag er det ikke lagt opp til noe program før SJ tar våre svenske venner trygt tilbake til Stockholm.

Vi ønsker dem hjertelig velkommen og skulle noen andre Gardeveteraner, utenfor OAGF, føle for å delta så ta kontakt med OAGF på . Da vil du også kunne få nærmere informasjon om tider og priser for de enkelte arrangementene.

Forrige Representantskapsmøte 2018