Årets sommerkonsert på Oscarsborg.

Innholdet er 5 år gammelt. Vennligst les dette med hensyn til alderen, samt at informasjonen kan være utdatert.

Søndag 17. juni, er det for 6 gang klart for at 3. Gardekompani avholder konsert og drill på Oscarsborg festning.

SOMMERKONSERT PÅ OSCARSBORG.Det var for seks år siden at leder i Oslo og Akershus Gardistforening (OAGF), Hans-Erik Grimsrud, lanserte ideen om å kombinere to av Det Norske Forsvarets stoltheter HMKGs 3. Gardekompani og Oscarsborg Festning, med dens sentrale plass i den moderne Norske historien. Ideen ble godt mottatt, om så bare som en engangs foreteelse. Konserten ble en suksess og man begynte å snakke om å gjenta det hele året etter. Og resten er historie, som det så fint heter. Konserten har vokst hvert eneste år, og i fjor var det over 1000 mennesker som tok turen ut på Oscarsborg for å få dette med seg. Men ikke bare publikumstallet har økt pr år, også selve arrangementet har utviklet seg gjennom årene. Fra bare å handle om en konsert og en drilloppvisning, til dagens arrangement hvor man kan få kjøpt seg noe å drikke og spise, treffe veteraner fra HMKG og få høre mer om veteranarbeidet, samt treffe Forsvarsforeningen fra Vestby, som orienterer om  arbeidet blant befolkningen for å støtte Forsvaret. Men det er fortsatt 3. Gardekompani, som står i fokus.

Årets program starter 14.30 med konsert i selve borggården på Oscarsborg. 3. Gardekompani stiller med i år med ny dirigent, da fjorårets konsert var avskjedskonserten til mangeårige dirigent Major Eldar Nilsen. Årets dirigentMajor Bjørn Bogetvedt kan love ett spennende program. Etter selve konserten er det ett sceneskifte før Korps og Drill gjennomfører årets drillprogram på Ekserserplassen rett utenfor borgen. Det betyr at du, som publikum, får en totalpakke av 3. Gardekompani, som du trolig kun får denne søndagsettermiddagen.

Selve arrangementet er gratis, det eneste du betaler for er båtturen ut til Oscarsborg. Som i fjor settes det også opp en båt avgang fra Sætre, mens det fra Sundbrygga i Drøbak vil gå skytteltrafikk med båt, både før og etter arrangementet.

Vi gleder oss, håper på sol og flott vær, og på vegne av OAGF, HMKG og Oscarborg Museer, ønsker alle hjertelig velkommen.

(Bilde som ledsager dette innlegget er tatt av Trond Brenne på Oscarsborg 2017)

Forrige Gardens Dag AVLYST!