Gardens Festkonsert 2019

Innholdet er 4 år gammelt. Vennligst les dette med hensyn til alderen, samt at informasjonen kan være utdatert.

03. Februar fylte 3. Gardekompani nærmest hele Oslo Konserthus til sin tradisjonelle festkonsert. Det ble en opplevelse.


GARDENS FESTKONSERT 2019

Det var et meget variert program Musikkmajor Bjørn Bogetvedt hadde satt sammen. Men det var noe å bite i for alle. 1. avdeling hadde alene 11 numre, og man så for seg en lang, men mer enn trivelig ferd mot natt. Men igjen overrasket korps og dirigent. Dette var små stykker som alle var korte og konsise. Og variasjonen var stor, fra fransk barokkmusikk til britiske militærmarsjer, fra en amerikaner i Paris til Amazonas. Da hadde tilnærmet alle grupper også fått vist seg frem som solister, og vist hva det er i hver enkelt av musikantene i årets korps. Korpset har ikke bare dyktige musikere på sine instrumenter, men også vokalprestasjonene står til mer enn godkjent. Dette beviste Henriette Berg, da hun satte fra seg euphoniumet og stilte som vokalist med korps i “Gabriellas song”, Visste du forresten at Ludvig Van Beethoven hadde komponert militærmarsjer? Ikke vi heller, men 1 avdelings siste nummer var en sådan, arrangert av dirigent selv.

Så var pause og mingling. Å ikke treffe på kjente, er nærmest en umulighet. Og alle var enige, dette var noe av det bedre man hadde hørt på mange år.


2. avdeling begynte tradisjonelt, MEGET tradisjonelt. “Gardemarsj” av Ole Hvam klang utover salen, før signalkorpset viste at de absolutt ikke var noe dårligere i “Giv Akt!” av Sverre Caspersen. Så fulgte et potpuri over Edvard Griegs musikk til Peer Gynt, før hele korpset stemte i “Brudemarsj fra Seljord”, Man begynte å ane at slutten nærmet seg. Men først gjorde korpset en meget flott versjon av “Danzon nr 2” av Arturo Marguez. innimellom dette fikk vi også en overraskelse i form av en av fjorårets drillgardister, som gjorde “I Wish” med korpset. Men publikumet ville ha mere og applausen ville ingen ende ta. Så da ble det noen virkelige norske klassikere til slutt, først “Valdresmarsj” Og helt til sist “Gammel Jegermarsj”. Og med tonene fra den klingende t ørene forlot vi Oslo Konserthus, sammen med Stortingspresidenten, Fylkesmann og andre inviterte dignitære. Vel vitende om at kontingenten 2019 vil komme til å levere til forventningene. 

Bare ett lite apropos til slutt. Korpset åpnet hele konserten med “Prälude fra “Te Deum””, bedre kjent som Eurovisjons hymnen. Men når skal NRK eller en annen tv kanal kjenne sin besøkelsestid og la resten av landet utover de 1300, som kom til Oslo Konserthus, få ta del i dette? Det er ingen tvil om at årets konsert hadde forsvart beste sendetid i fjernsynet. Fordi dette er kultur på aller øverste hylle.

Forrige Ny nettbutikk
 
Adresse: Postboks 7 Røa – 0701 OSLO
Telefon: 404 41 203
Nett: Facebook
 
 
 
 
 
 
Informasjon:
 
Ansvarlig redaktør:
Jan-Erik Skjeggerud
 
 
 
 
 
 
 
 
Gardistforbundet
 
Ansvarlig redaktør:
Jan-Erik Skjeggerud
 
 
 
 
 
 

En gang Gardist, Alltid Gardist.

Norges Gardistforbund © 2021. All Rights Reserved.